topBanner
Platbroodpizza met kipgehakt als extra

Platbroodpizza met kipgehakt als extra

met buffelmozzarella, champignons en rucola

Vlees als extra
Lees meer

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

338 gram

Broccoli

240 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

4 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

1 bottle

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4709 kJ
Energie (kcal)1126 kcal
Vetten63.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels8 g
Eiwitten51 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de rode ui. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het kipgehakt met Italiaanse kruiden in 2 minuten los.Voeg de champignons en de rode ui toe en bak nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. Verdeel het gehakt en de champignons erover en scheur de mozzarella klein boven de platbroden.

3

Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.

4

Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.