Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

met buffelmozzarella, champignons en rucola

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

165 gram

Champignons

120 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

75 gram

Pesto genovese

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)332 kcal
Energie (kJ)1390 kJ
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten8.2 g
waarvan suikers0.7 g
Vezels5.3 g
Eiwitten14.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snipper de rode ui. 
  • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Tip: Champignons zijn rijk aan fosfor. Een mineraal die samen met calcium stevigheid geeft aan botten en tanden. Omdat het veel in vlees, vis en zuivel zit is het voor vegetariërs en veganisten extra goed om regelmatig champignons of andere paddenstoelen te eten. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.

Beleggen
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het kipgehakt met Italiaanse kruiden in 2 minuten los.
  • Voeg de champignons en de rode ui toe en bak nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. 
  • Verdeel het gehakt en de champignons erover en scheur de mozzarella klein boven de platbroden. 
Platbroodpizza's bakken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. 
  • Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met wit platbrood niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.