Skip to main content
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipgehakt als extra

met buffelmozzarella, champignons en rucola

4.3
(81)

Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

165 gram

Champignons

120 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

75 gram

Pesto genovese

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)332 kcal
Energie (kJ)1390 kJ
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten8.2 g
waarvan suikers0.7 g
Vezels5.3 g
Eiwitten14.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snipper de rode ui. 
  • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

Tip: Champignons zijn rijk aan fosfor. Een mineraal die samen met calcium stevigheid geeft aan botten en tanden. Omdat het veel in vlees, vis en zuivel zit is het voor vegetariërs en veganisten extra goed om regelmatig champignons of andere paddenstoelen te eten. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.

Beleggen
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het kipgehakt met Italiaanse kruiden in 2 minuten los.
  • Voeg de champignons en de rode ui toe en bak nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. 
  • Verdeel het gehakt en de champignons erover en scheur de mozzarella klein boven de platbroden. 
Platbroodpizza's bakken
3
  • Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. 
  • Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met wit platbrood niet alleen meer vezels, maar ook 3 - 5 x meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders