Waar heeft rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode ui
338 gram
Broccoli
240 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
4 stuk(s)
Volkoren platbrood
(BevatGlutenbevattende granen)100 gram
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)1 bottle
Buffelmozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)1 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de rode ui. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het kipgehakt met Italiaanse kruiden in 2 minuten los.Voeg de champignons en de rode ui toe en bak nog 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. Verdeel het gehakt en de champignons erover en scheur de mozzarella klein boven de platbroden.
Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven. Meng de rucola in een kom met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.