HelloFresh
topBanner
Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

Orzo met spinazie en kipgehaktballetjes als extra

met rode cherrytomaten en grana padano

Vlees als extra
Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken en het wordt ook wel risoni (grote rijstkorrel) genoemd.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

6 stuks

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

2 tl

Paprikapoeder

300 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3446 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8 g
Eiwitten48 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de cherrytomaten en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.

4

Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groente en verhit nog 1 minuut.

6

Verdeel de orzo met groenten en kipgehaktballetjes over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.