BestellenCadeaubon
Vegetarische pastei met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische pastei met geitenkaas

Vegetarische pastei met geitenkaas

met kastanjechampignons en knolselderij

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Selderij
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Knolselderijblokjes

(Bevat Selderij)

65 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

BBQ-rub

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Laurierblad

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd29.9 g
Koolhydraten53.1 g
waarvan suikers3.3 g
Vezels10.1 g
Eiwitten17.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.

Bakken
3

Voeg de champignons, knolselderij en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten. Voeg per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Vulling afmaken
4

Verkruimel 1/4 boullionblokje per persoon boven de pan. Voeg het laurierblad, het rozemarijntakje, de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 100 ml water per persoon toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat, onafgedekt, 4 - 5 minuten inkoken.

 

Pastei maken
5

Haal het laurierblad en het rozemarijntakje uit de ragout. Verdeel de ragout over een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de pastei over diepe borden.