Vegetarische kipstukjes met satésaus
Vegetarische kipstukjes met satésaus

Vegetarische kipstukjes met satésaus

met jasmijnrijst, snelle atjar en kroepoek

Atjar is een Indonesisch zuur bijgerecht gemaakt van groenten. Dit frisse bijgerecht vormt een contrast met de vaak kruidige bijgerechten.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Garlic

80 g

Veggie chicken pieces

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

½ cm

Fresh ginger

200 g

Vegetable mix with cabbage

¼ teaspoon

Ground turmeric

25 g

Vegetarian krupuk

40 g

Peanut sauce

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sugar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories847 kcal
Energy (kJ)3542 kJ
Fat30.3 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate111.3 g
Sugar30 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein28.6 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Grater
Colander
Plastic Wrap
Sieve
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de rijst, 250 ml heet water per persoon en een snuf zout toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat, afgedekt, 5 minuten nagaren in de pan. Giet af indien nodig.

Marineren
2

Rasp de gember fijn. Meng in een kom de gember, de overige knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 el ketjap en 1/2 el suiker. Meng de vegetarische kipstukjes er goed doorheen, dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Snelle atjar maken
3

Verwarm een hapjespan met deksel en voeg per persoon: 2 el wittewijnazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en 1/4 tl gemalen kurkuma toe. Voeg de groentemix toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat daarna uitlekken in een zeef of vergiet en laat afkoelen tot gebruik.

Bakken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en roerbak de vegetarische kipstukjes met marinade in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Satésaus maken
5

Verhit ondertussen al roerend in een steelpan de satésaus 3 - 4 minuten op laag vuur, of tot hij warm is (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan sambal toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de vegetarische kipstukjes erbovenop en schenk de satésaus erover. Serveer met de atjar en de kroepoek.