HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Balletjes In Zoete Aziatische Saus
topBanner
Vegetarische balletjes in zoete Aziatische saus

Vegetarische balletjes in zoete Aziatische saus

met sesamrijst en knapperige sperziebonen

Lees meer

De vegetarische balletjes van Juicy Vegan zijn 100% plantaardig en gemaakt van champignon, rode biet en tuinbonen.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

300 gram

Sperziebonen

160 gram

Vegetarische balletjes

(BevatGlutenbevattende granen)

170 gram

Basmatirijst

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Verse koriander en munt

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de sjalot. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.Halveer de vegetarische balletjes.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot en sperziebonen 12 - 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.

2

Voeg de basmatirijst toe aan het kokende water en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 minuten.Verlaag het vuur en voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 3 minuten.Snijd ondertussen de verse kruiden grof.

3

Roer de sesamolie en verse kruiden vlak voor serveren door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de rijst op de borden. Schep de vegetarische balletjes met saus ernaast.Serveer met de sperziebonen.