De vegetarische balletjes van Juicy Vegan zijn 100% plantaardig en gemaakt van champignon, rode biet en tuinbonen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Sjalot
300 gram
Sperziebonen
160 gram
Vegetarische balletjes
(BevatGlutenbevattende granen)170 gram
Basmatirijst
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)10 gram
Verse koriander en munt
10 ml
Sesamolie
(BevatSesamzaad)3 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de sjalot. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.Halveer de vegetarische balletjes.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot en sperziebonen 12 - 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de basmatirijst toe aan het kokende water en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 minuten.Verlaag het vuur en voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 3 minuten.Snijd ondertussen de verse kruiden grof.
Roer de sesamolie en verse kruiden vlak voor serveren door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de rijst op de borden. Schep de vegetarische balletjes met saus ernaast.Serveer met de sperziebonen.