topBanner
Vegetarische balletjes in zoete Aziatische saus

Vegetarische balletjes in zoete Aziatische saus

met sesamrijst en knapperige sperziebonen

Lees meer

De vegetarische balletjes van Juicy Vegan zijn 100% plantaardig en gemaakt van champignon, rode biet en tuinbonen.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

300 gram

Sperziebonen

160 gram

Vegetarische balletjes

(BevatGlutenbevattende granen)

170 gram

Basmatirijst

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Verse koriander en munt

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snipper de sjalot. Snijd de uiteinden van de sperziebonen.Halveer de vegetarische balletjes.Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot en sperziebonen 12 - 15 minuten en breng op smaak met peper en zout.

2

Voeg de basmatirijst toe aan het kokende water en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 minuten.Verlaag het vuur en voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 3 minuten.Snijd ondertussen de verse kruiden grof.

3

Roer de sesamolie en verse kruiden vlak voor serveren door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de rijst op de borden. Schep de vegetarische balletjes met saus ernaast.Serveer met de sperziebonen.