topBanner
Vegan burger met BBQ frietjes

Vegan burger met BBQ frietjes

met spinaziebroodje en maiskolf

Lees meer

Niets zo lekker als een zoete maiskolf bij je burger! Heb jij hem graag wat pittiger? Kruid hem dan met paprikapoeder, chilipoeder of cayennepeper!

Labels:Vegan
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Half kruimige aardappelen

1 zakje(s)

BBQ rub

2 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Rode ui

80 gram

Pikante uienchutney

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Vegetarische burger

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Spinaziebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Plantaardige margarine

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4146 kJ
Energie (kcal)991 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten112 g
waarvan suikers34.0 g
Vezels18 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de BBQ rub, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Smeer 1/2 el plantaardige margarine per persoon over de kolf over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolf 30 minuten mee in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

3

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el plantaardige margarine per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 2 - 3 minuten, voeg een snufje zout toe. Voeg de uienchutney toe en bak nog 2 - 3 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd de tomaat in plakken terwijl de uienringen bakken.

4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur met 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de burger 2-3 minuten per kant. Bak het spinaziebroodje 3-5 minuten mee in de oven.

5

Snijd het spinaziebroodje open en beleg met de burger, uienringen en plakjes tomaat. Je kan eventueel de toppings ook in kleine bakjes op tafels serveren zodat iedereen zijn eigen burger kan beleggen.

6

Verdeel de frieten over de borden en leg op ieder bord een broodje met burger en een maiskolf.