Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree

Varkenshaas met rodewijnsaus en aardappel-bieslookpuree

met geroosterde pompoen en appel

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt? Daarnaast bespaart dit jou ook nog eens tijd, over een win-winsituatie gesproken!

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen :
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Aardappelen

150 gram

Pompoenblokjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

40 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Bloem

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten27.7 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten57.9 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels11.2 g
Eiwitten34.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Ovenschaal
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de runderbouillon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel, voeg een snuf zout toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en houd afgedekt warm.

 

Roosteren
2
  • Was of schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Meng in een kom de appelpartjes en pompoenblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de appel en pompoen over een bakplaat met bakpapier, maar houd wat ruimte over voor de varkenshaas. Bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaas in 3 - 4 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
  • Leg de varkenshaas vervolgens in een kleine ovenschaal en bak 10 - 15 minuten met de pompoen en appel mee.
Bakken
3
  • Verhit ondertussen in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en ui toe aan de koekenpan en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de bouillon en de bloem toe, breng opnieuw aan de kook en laat zachtjes inkoken tot serveren. Breng op smaak met peper.

 

Serveren
4
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelblokjes tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en 1/2 tl mosterd per persoon toe en breng flink op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bieslook fijn en meng de helft door de aardappelpuree.
  • Verdeel de varkenshaas en de puree over de borden. Schep de rodewijnsaus over de varkenshaas.
  • Schep de pompoen en appel ernaast en garneer met de overige bieslook.