HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaas Met Romige Paddenstoelensaus
topBanner
Varkenshaas met romige paddenstoelensaus

Varkenshaas met romige paddenstoelensaus

Met orecchiette en rucola

Premium
Lees meer

Zelf een saus maken? Daar draai jij je hand niet voor om! Na het bakken van de varkenshaas voeg je mosterd, honing en knoflook aan de pan toe en voilà: je hebt de basis voor een smaakvolle saus die je afmaakt met paddenstoelen en romige crème fraîche. De varkenshaas bak je verder in de oven, zo wordt hij gelijkmatiger gaar, zonder uitdrogingsgevaar.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Gemengde paddenstoelen

2 stuk(s)

Varkenshaas

1 tl

Gedroogde rozemarijn

180 gram

Orecchiette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

3 tl

Honing

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Aluminiumfolie
Koekenpan
Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de beukenzwammetjes los. Snijd grote paddenstoelen in vieren en laat kleine paddenstoelen heel. Bestrooi de varkenshaas met flink wat peper en zout.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in de hete olie in 4 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, gedroogde rozemarijn, knoflook en de helft van de roomboter toe en meng goed. Leg de varkenshaas inclusief saus in een ovenschaal en bak 10 – 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5.

3

Kook ondertussen de orecchiette in de pan met deksel, afgedekt, 12 –14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 – 5 minuten. Schenk de zwarte balsamicoazijn in de pan, zet het vuur middellaag en verhit totdat al het vocht verdampt is.

5

Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan met paddenstoelen en voeg de crème fraîche, 2 el water per persoon, de mosterdsaus uit de ovenschaal en peper en zout toe. Laat 1 minuut zachtjes koken. Voeg de orecchiette toe, schep goed om en verhit nog 1 minuut. Snijd de varkenshaas in plakken.

6

Maak op de borden een bedje van de rucola en verdeel de orecchiette erover. Leg de plakken varkenshaas op de pasta en bestrooi met nog wat peper en zout.