Skip to main content
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

4.3
(1,7K)

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1.68 stuk(s)

Bosui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Kipfiletreepjes

¼ stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

5 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)620 kcal
Energie (kJ)2595 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers23 g
Vezels4.9 g
Eiwitten38 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen. Snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Oranjehoen filet bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfiletreepjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het witte deel van de bosui en de champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Mengen
3

Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders