Een klassieke combinatie van tonijn en gesmolten kaas, genaamd tuna melt. Deze term is over komen waaien uit Australië en Nieuw-Zeeland. Je eet het warme platbrood samen met tonijn, cheddar, tomaat en bloemkoolsaus met knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Bloemkool
1 blik(ken)
Tonijn in water
(Bevat: Vis)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Groene paprika
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat: Gluten)
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breek of snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel in blokjes.
Schenk 2 cm water in een pan met deksel, voeg de bloemkool toe. Schenk 2 cm water in een pan met deksel, voeg de bloemkool toe.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken, maar bewaar een halve eetlepel olie per persoon. Snijd de tomaat in plakken, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in halve reepjes.
Beleg 1 platbrood per persoon met de tonijn, tomaat, paprika en cheddar. Breng op smaak met peper en eventueel zout, leg het andere platbrood er bovenop en druk goed aan.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en leg hierop een ovenschaal om omkrullen van het platbrood te voorkomen. Bak 8 - 10 minuten in de oven. Bij meer dan twee personen kan het zijn dat je het platbrood in delen moet afbakken.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en doe in een hoge kom met staafmixer of blender. Pureer samen met de bloemkool tot een gladde saus en breng op smaak met de olie van de tonijn, peper en zout. Voeg eventueel water toe om de saus te verdunnen.
Verdeel de tuna melt over de borden en serveer met de bloemkool-knoflooksaus.