Skip to main content
Tricolore pasta in tonijn-pestosaus
Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemengde sla

4.1
(702)

Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans, naar de vorm van deze pasta. De drie kleuren van de pasta zien er niet alleen vrolijk uit, ze voegen ook een subtiele smaak toe. De groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta. In dit gerecht combineer je tonijn met groene pesto, een onverwacht lekkere combinatie!

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat: Vis)

90 gram

Conchiglie tricolore

(Bevat: Gluten)

30 gram

Mesclun

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3498 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders