Skip to main content
Tostada's met cheesy smashburgers
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade

4.3
(1,1K)

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

50 gram

Gesneden rodekool

25 gram

Gesneden augurken

1 stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille & bieslook

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3959 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten62.9 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels6 g
Eiwitten36.3 g
Zout3.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en voeg de helft toe aan een kom.
  • Voeg het gehakt toe aan de kom en kneed goed door.
  • Verdeel het gehakt in 3 ballen per persoon, druk vervolgens 1 gehaktbal per tortilla plat.
  • Druk het gehakt zo plat mogelijk zodat er 1/2 cm ruimte overblijft aan de randen van de tortilla's.
Tortilla's bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur.
  • Bak de tortilla's met het gehakt, met de gehaktkant naar beneden 3 - 4 minuten.
  • Draai de tortilla's om en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de cheddar eroverheen en laat smelten.
Komkommersalade maken
3
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Snijd de bieslook en dille fijn, of gebruik een schaar om het fijn te knippen.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie samen met de wittewijnazijn en de honing.
  • Voeg de rode kool, de komkommer en de helft van de verse kruiden toe. Meng goed door de dressing heen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de mosterd, de augurken, de overige ui en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel wat van de komkommersalade over de tortilla's en besprenkel met de saus.
  • Serveer de rest van de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders