topBanner
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met een frisse salade van mais en tomaat

Lees meer

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Pruimtomaat

140 gram

Maïs in blik

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Passata

6 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3313 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels6 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1/3 zakje Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade.