Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Tomaat
140 gram
Mais in blik
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
200 gram
Passata
3 stuk(s)
Witte tortilla
40 gram
Geraspte cheddar
¼ stuk(s)
Limoen
30 gram
Veldsla
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de Heinz Tomato Frito, de helft van de mais en de helft van de tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade.