Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met een frisse salade van mais en tomaat

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

3 stuk(s)

Witte tortilla

40 gram

Geraspte cheddar

¼ stuk(s)

Limoen

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)837 kcal
Energie (kJ)3502 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers16 g
Vezels4.9 g
Eiwitten41 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de Heinz Tomato Frito, de helft van de mais en de helft van de tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

Tostada's maken
3

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Serveren
4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade.