Tonijnblokjes in zoete mangosaus
Tonijnblokjes in zoete mangosaus

Tonijnblokjes in zoete mangosaus

met roerbaknoedels, groenten en gomasio

Een topper in je box: mangoketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Allergens:
Fish
•Wheat
•Sesame
•Soy
•Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

120 g

Diced tuna steak

(Contains Fish)

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Leek

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

30 g

Mango ketchup

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2386 kJ
Calories570 kcal
Fat15.6 g
Saturated Fat1.8 g
Carbohydrate65.6 g
Sugar23 g
Dietary Fiber9 g
Protein39.3 g
Salt4.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Large wok or sautépan
•Small Frying Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui en de prei in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groenten 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Roerbakken
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en spoel af onder koud water.
  • Voeg de noedels, de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe aan de pan met de groenten en roerbak nog 1 minuut (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan na het serveren naar smaak wat sojasaus toevoegen. 

Tonijn bakken
3
  • Voeg eventueel 1 el per persoon van het achtergehouden kookvocht toe aan de noedels. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijnblokjes en de Koreaanse kruidenmix 1 - 2 minuten.
  • Voeg de mangoketchup en 1 tl water per persoon toe, meng goed en zet het vuur uit.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden en leg de tonijn erbovenop.
  • Garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.