Skip to main content
Tonijnblokjes in zoete mangosaus
Tonijnblokjes in zoete mangosaus

Tonijnblokjes in zoete mangosaus

met roerbaknoedels, groenten en gomasio

4.2
(91)

Een topper in je box: mangoketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat: Vis)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

30 gram

Mangoketchup

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2386 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten15.6 g
waarvan verzadigd1.8 g
Koolhydraten65.6 g
waarvan suikers23 g
Vezels9 g
Eiwitten39.3 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui en de prei in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groenten 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Roerbakken
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en spoel af onder koud water.
  • Voeg de noedels, de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe aan de pan met de groenten en roerbak nog 1 minuut (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan na het serveren naar smaak wat sojasaus toevoegen. 

Tonijn bakken
3
  • Voeg eventueel 1 el per persoon van het achtergehouden kookvocht toe aan de noedels. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijnblokjes en de Koreaanse kruidenmix 1 - 2 minuten.
  • Voeg de mangoketchup en 1 tl water per persoon toe, meng goed en zet het vuur uit.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden en leg de tonijn erbovenop.
  • Garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders