HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatensoep Met Paprikapesto Bruschetta's
topBanner
Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Balans
Lees meer

Een dampende kom soep doet iedereen goed, maar deze soep is een ware boost voor je weerstand met maar liefst 400 gram groente per portie, boordevol vezels en rijk aan vitamine A. De paprikapesto geeft het geheel veel smaak, maar is een stuk lichter dan groene of rode pesto.

Labels:VeggieBalans
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Wortel

6 stuk(s)

Pruimtomaat

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Paprikapoeder

1 bakje(s)

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

80 gram

Paprikapesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2356 kJ
Energie (kcal)563 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels14 g
Eiwitten18 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 300 ml kokend water toe per persoon. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.