HelloFresh
topBanner
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous

met zure room, verse dragon en zelfgemaakte soepstengels

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

50 g

Gedroogde abrikozen

5 g

Verse dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1

Rode paprika

2 stuks

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Tomaat

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 stuks

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2033 kJ
Energie (kcal)486 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels6 g
Eiwitten13 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

3

Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de ciabatta open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.

5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.