Tempehbowl met honingglazuur en sriracha-mayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempehbowl met honingglazuur en sriracha-mayo

Tempehbowl met honingglazuur en sriracha-mayo

met sushirijst, furikake en groenten

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3007 kJ
Energie (kcal)719 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels6.4 g
Eiwitten26.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Zeef
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Voeg de rijst en helft van de gemberpuree toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli de laatste 5 - 7 minuten mee.
  • Giet af in een vergiet, spoel de rijst en broccoli af met water en laat uitlekken. Haal de broccoliroosjes eruit en bewaar apart.
Bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de wortelschijfjes en ui 1 - 2 minuten.
Tempeh bakken
3
  • Voeg de knoflook, tempehblokjes en de overige gemberpuree toe aan de pan met de wortel en ui en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe en bak nog 1 minuut.
  • Meng ondertussen de rijst en broccoliblokjes met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst met broccoli over diepe borden of kommen. 
  • Verdeel de tempeh, broccoliroosjes, wortel en ui over de rijst. 
  • Besprenkel met de sriracha-mayo en garneer met de furikake en de gomasio.

Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.