Skip to main content

Taco soup with chicken

with homemade tortilla ribbons

Today, enjoy this classic comfort food - chicken soup! Warm broth and tender chicken make for a delicious, heart-warming and satisfying dish.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

70 gram

Mais in blik

½

Tomatenpuree

50 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2705 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten46.3 g
waarvan suikers17 g
Vezels16 g
Eiwitten32.9 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pot
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Prepare
1
  • Preheat the oven to 200°C.
  • Prepare the stock.
  • Take the cream cheese out of the fridge and allow it to reach room temperature (see Tip).
  • Dice the bell pepper.

Health Tip: if you're watching your salt intake, use just half of the cream cheese and keep the rest to use another time.

Fry the mince
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a pot over medium-high heat. Fry the mince with the bell pepper for 4 - 5 minutes.
  • Crush or mince the garlic.
  • Add the tomato paste, the garlic, the Mexican-style spices* and half of the paprika.
  • Fry for 2 - 3 minutes.

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

Make the soup
3
  • Dice the tomato and drain the corn, then add both to the pot.
  • Pour in the stock and allow to simmer for 4 - 6 minutes. Season to taste with salt and pepper.
  • Cut the tortillas into ribbons and transfer to a parchment-lined baking sheet.
  • Drizzle with sunflower oil and scatter over the rest of the paprika, then bake in the oven for 2 - 3 minutes.
4
  • Serve the soup on deep plates.
  • Top with a dollop of cream cheese and garnish with the cheddar.
  • Serve the crispy tortilla ribbons alongside.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders