HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSurf & Turf: Garnalen En Biefstuk
topBanner
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano

Bourgondisch
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :MelkSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

600 gram

Kruimige aardappelen

250 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Verse bieslook

200 ml

Slagroom

(BevatMelk)

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk)

200 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

3 el

Olijfolie

3 el

Roomboter

(BevatMelk)

Melk

(BevatMelk)

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5717 kJ
Energie (kcal)1367 kcal
Vetten93.0 g
waarvan verzadigd41.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels12 g
Eiwitten56 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Saladekom
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Steelpan
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de biefstuk uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in plakken van maximaal 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn, en meng beide met de dressing.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng in een kom de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

3

Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de aardappelen met per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk. Stamp met een aardappelstamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook 1 minuut. Voeg de slagroom toe. Rasp de parmigiano reggianio met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de slagroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus indikken tot de gewenst dikte. Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk in de pan en bak in 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree over de borden. Snijd de biefstuk in plakken en leg deze samen met de garnalen naast de puree. Giet de saus over de biefstuk en garnalen en garneer met de rest van bieslook. Serveer de broccoli en cherrytomatensalade erbij.