Champignon-noedelsoep met ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignon-noedelsoep met ei

Champignon-noedelsoep met ei

met kimchisaus, furikake en bosui

Kimchi saus is een pittige, scherpe saus geïnspireerd op Koreaanse kimchi, gemaakt met gefermenteerde chili, knoflook en gember. Het voegt een pittige smaak toe aan roerbakgerechten, marinades en dipsauzen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Ei
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

70 gram

Mais in blik

½ bosje(s)

Bosui

20 gram

Kimchisaus

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Tarwe)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2204 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten62.2 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels13.8 g
Eiwitten20.2 g
Zout4 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan
Sieve

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor het ei en de noedels. Kook het ei 2 minuten.
  • Voeg dan de noedels toe en kook nog 4 - 5 minuten. Giet af, leg de noedels terug in de pan en bewaar apart.
  • Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Groenten bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gemengde gesneden paddenstoelen 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui fijn. Houd de helft van het groene gedeelte van de bosui apart ter garnering.
  • Voeg de knoflook, de gemberpuree, de ketjap en de overige bosui toe aan de paddenstoelen. Meng goed en bak nog 4 minuten.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
  • Meng, wanneer de groenten gaar zijn, de sesamolie, wittewijnazijn, sojasaus, de bouillon en de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de groenten toe.
  • Breng aan de kook en haal van het vuur.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Giet de bouillon met paddenstoelen erover. Leg de mais en het ei erbovenop.
  • Garneer met de furikake en de achtergehouden bosui.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen