Super Quick: 15 min_seafood_bread_Greek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Super Quick: 15 min_seafood_bread_Greek

with a fresh cucumber salad

Allergenen :
Schaaldieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3655 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten54.3 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten66.3 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels6.8 g
Eiwitten26.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

•Lepel
•Rasp
•Koekenpan
•Kom
•Kleine kom

Instructies

1
  • Crush or mince the garlic.
  • Preheat the oven to 200°C and bake the pita bread for 6 - 8 minutes, or use a toaster.
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry half of the garlic with the chopped onion and bell pepper strips for 4-5 minutes.
  • Dice the cucumber and tomato.
  • Finely chop the fresh herbs.
3
  • Add the Greek style spice mix and shrimps to the vegetables and bake for another 3 minutes until done.
  • In the meantime in a small bowl mix the mayonaise, 1/2 of the fresh herbs and the rest of the garlic (see Tip). Season with salt and peper.
  • In another bowl, mix the diced cucumber and tomato with the rest of fresh herbs. Add 1/2 tbsp of white wine vinegar, 1/2 tbsp of honey and 1/2 tbsp of olive oil per person. Season with salt and pepper. 

Tip: If you don't like raw garlic, fry it with the shirmps instead.

4
  • Fill the pitabreads with the shrimp and vegetables and top with the sauce.
  • Serve the cucumber tomato salad on the side and crumble the Greek style cheese on the salad.