HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSticky Thaise Stijl Gehaktballetjes
topBanner
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's

Supersnel
Lees meer

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Thaise noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Labels:Lekker snel
Allergenen :SojaGlutenTarwePinda'sSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

400 gram

Groentemix: Paprika, Prei, Wortel en Kool

(Kan bevattenSelderij)

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

5 gram

Thais basilicum

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

½ stuk(s)

Limoen

40 ml

Ketjap manis

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)889 kcal
Energie (kJ)3719 kJ
Vetten48.56 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten71.61 g
waarvan suikers32.5 g
Vezels8.47 g
Eiwitten36.54 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar en rondom bruin.
  • Draai het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en ketjap toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd afgedekt warm.
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Roerbak de groentemix en de knoflook 5 - 8 minuten.
  • Voeg de verse udonnoedels en 2 el water per persoon toe. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 5 minuten.
  • Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
4
  • Serveer de noedels in een diep bord of in een kom.
  • Verdeel de saus met gehaktballetjes erover.
  • Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.