HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSticky Tempeh Met Frisse Noedelsalade
topBanner
Sticky tempeh met frisse noedelsalade

Sticky tempeh met frisse noedelsalade

met komkommer, munt en cashewstukjes

Lees meer

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Deze tempeh is gemaakt van kikkererwten - rijk aan eiwitten en vitamine B2 en daardoor zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:VeganLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Brede rijstnoedels

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Limoen

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

160 gram

Tempehblokjes

40 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 stuk(s)

Ketjap

4 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3184 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers34.0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Vergiet
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Weeg de noedels af en kook ze, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Pers de helft van de limoen uit boven een kommetje, snijd de rest in partjes.

2

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 2/3 van de sojasaus, de woksaus met gember, 1/2 el limoensap en peper. Roer de noedels, wortel en komkommer door de dressing. Hak de blaadjes van de munt fijn. Voeg deze toe aan de salade maar houd iets over ter garnering.

3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten aan. Meng in een kleine kom per persoon: de overige sojasaus, de knoflook, 1 el ketjap en 2 tl suiker. Voeg de saus bij de tempeh en laat 1 - 2 minuten karamelliseren.

4

Verdeel de noedelsalade over de borden. Schep de sticky tempeh erop. Garneer met de overige partjes limoen, munt en cashewstukjes.