Sticky tempeh met frisse noedelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky tempeh met frisse noedelsalade

Sticky tempeh met frisse noedelsalade

met komkommer, munt en cashewstukjes

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Deze tempeh is gemaakt van kikkererwten - rijk aan eiwitten en vitamine B2 en daardoor zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Brede rijstnoedels

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Limoen

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse munt

80 gram

Tempehblokjes

20 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Suiker

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)761 kcal
Energie (kJ)3184 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers34 g
Vezels5.8 g
Eiwitten21 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Vergiet
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Weeg de noedels af en kook ze, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Pers de helft van de limoen uit boven een kommetje, snijd de rest in partjes.

Dressing maken
2

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 2/3 van de sojasaus, de woksaus met gember, 1/2 el limoensap en peper. Roer de noedels, wortel en komkommer door de dressing. Hak de blaadjes van de munt fijn. Voeg deze toe aan de salade maar houd iets over ter garnering.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Tempeh bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten aan. Meng in een kleine kom per persoon: de overige sojasaus, de knoflook, 1 el ketjap en 2 tl suiker. Voeg de saus bij de tempeh en laat 1 - 2 minuten karamelliseren.

Serveren
4

Verdeel de noedelsalade over de borden. Schep de sticky tempeh erop. Garneer met de overige partjes limoen, munt en cashewstukjes.