Skip to main content
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper

Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergenen:
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden spitskool

15 gram

Ponzu

(Bevat: Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Steak

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2898 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten12.1 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten103.8 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels8 g
Eiwitten40.7 g
Zout2.7 g
Potassium566.6 mg
Calcium70.1 mg
Iron1.2 mg
Pan
Sieve
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Kook de rijstnoedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water. Laat staan tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
Groenten bakken
2
  • Snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in dunne ringen.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui, paprika en de helft van de rode peper toe en bak 5 minuten
Paksoi toevoegen
3
  • Snijd de paksoi in reepjes van 1 cm. Houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Voeg de sojasaus en het witte gedeelte van de paksoi toe aan de wok. Roerbak 3 - 4 minuten.
Saus toevoegen
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de knoflook, de spitskool, het groene gedeelte van de paksoi en de woksaus met gember toe aan de wok. Roerbak nog 3 - 4 minuten.
Steak bakken
5
  • Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de boter goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de noedels en ketjap toe aan de wok en roerbak 30 seconden - 1 minuut, of tot het overige kookvocht verdampt is.
Serveren
6
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in plakjes.
  • Serveer de roerbak op diepe borden en verdeel de steak eroverheen. Besprenkel met de ponzu.
  • Garneer met de overige rode peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders