Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky oesterzwammen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky oesterzwammen

Stamppot met Koreaanse kruiden en sticky oesterzwammen

met paksoi en spiegelei

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Oesterzwammen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ bosje(s)

Bosui

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers23.2 g
Vezels15.4 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels, vitamine C, B6 en B11!

Groenten bakken
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Scheur de oesterzwammen in stukken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en houd apart. 

Sticky oesterzwammen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Stamppot maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stamppot.

Tip: Gebruik je liever (plantaardige) roomboter dan olijfolie? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid.

Spiegelei bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Schep de sticky oesterzwammen met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de bosui.