Skip to main content
Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf
Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Met een gekookt eitje en knapperige nootjes

3.5
(540)

Heerlijk romige maar krachtige soep boordevol vitaminen dankzij de spinazie. Extra zacht dankzij de kruidenroomkaas en crunchy dankzij de peccannoten die je gebruikt als topping. De zoete maiskolf die je erbij serveert maakt de maaltijdsoep extra voedzaam.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Ei
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Maiskolf

125 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

10 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757.3 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Oven
Aluminiumfolie
Deksel
Grote pan
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer of blender

Instructies

Snijd de aardappelen in kwarten.
1

Verhit de oven voor op 200 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook. Schil of was de aardappelen (alva) en snijd in kwarten. Snipper de ui.

Wikkel de maïskolf in aluminiumfolie.
2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

Voeg de bouillon toe.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het kokende water toe tot de aardappelen net onder staan, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste 5 minuten de spinazie, eventueel in delen, toe en bestrooi met peper en zout.

4

Breng het ei, afgedekt, aan de kook in een steelpan met deksel en kook het in ongeveer 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

6

Haal de soeppan van het vuur, voeg de kruidenroomkaas toe en pureer de soep met een staafmixer.

Serveer de soep, eet smakelijk!
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Snijd het ei in kwarten en leg deze op de soep. Verkruimel de pecannoten boven de soep en besprenkel eventueel naar smaak met olijfolie. Serveer de soep met de maiskolf.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders