HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Kokoscurry Met Gele Rijst
topBanner
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en spiegelei

Lees meer

Dit gerecht garneer je met gebrande cashewnoten. Weet jij wat het verschil is tussen gebrande en ongebrande noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilieVeggie
Allergenen :NotenPinda'sSelderijMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gemalen kurkuma

150 gram

Jasmijnrijst

40 gram

Gebrande cashewnoten

(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)

10 gram

Kokosrasp

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Chilivlokken

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3481 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels5 g
Eiwitten22 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rijst en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin kleurt en bewaar apart. Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook, het kerriepoeder, het gemalen komijnzaad en de chilivlokken 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met curry. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

4

Snijd de koriander grof. Snijd zowel de takjes als de blaadjes fijn. Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashew-kokostopping en verse koriander. Serveer met het gebakken ei.