Spaghetti met tonijn, tomatensaus en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met tonijn, tomatensaus en frisse salade

Spaghetti met tonijn, tomatensaus en frisse salade

Een heerlijke warme spaghetti met een tomatensaus die je op smaak gaat brengen met Italiaanse kruiden. Als twist voeg je er tonijn aan toe. De zoete, zwarte balsamicoazijn laat je kort in-koken zodat het zuur verdampt. Je serveert de spaghetti met een frisse salade.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
•Gluten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

1 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

1.5 tl

Paprikapoeder

1 tl

Gedroogde oregano

¼ blik(ken)

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2937 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Wok
•Hapjespan
•Saladekom

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Snijd de ui, knoflook en tomaat
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Bewaar apart.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg paprikapoeder toe
5

Verhit de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de paprikapoeder en oregano toe.

6

Voeg vervolgens de tomatenpuree, tomaat en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut de tonijn toe.

7

Schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken met een dunschiller of kaasschaaf en bewaar in een saladekom. Voeg de helft van de veldsla toe. Breng op smaak met olie van de tonijn, ½ tl zwarte bal-samicoazijn per persoon, peper en zout en garneer met de geroosterde zonnebloempitten.

Garneer met de zonnebloempitten
8

Voeg de spaghetti en de overige veldsla toe aan de saus en verhit al roerende nog 1 minuut. Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel eventueel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn en serveer met de salade.