Spaghetti met krokante panko en aglio e olio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met krokante panko en aglio e olio

Spaghetti met krokante panko en aglio e olio

met kastanjechampignons en cherrytomaten

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Kastanjechampignons

25 gram

Aglio e olio

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Spinazie

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3174 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels11.5 g
Eiwitten25.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en snijd de champignons in plakjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de spinazie en cherrytomaten in blik toe en bak 2 - 3 minuten verder. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Panko bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren. 
  • Schep de panko in een kleine kom en meng met de Parmigiano Reggiano en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de pasta toe aan de hapjespan met de groenten.
  • Voeg 30 ml kookvocht per persoon toe, meng goed door en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Garneer met de panko.