Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio

Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio

met kastanjechampignons, cherrytomaten en citroen

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Kastanjechampignons

125 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Aglio e olio

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3128 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels9.1 g
Eiwitten22.9 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Rasp
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de spinazie en cherrytomaten toe en bak 2 - 3 minuten verder. Druk de cherrytomaten plat met een spatel.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Raspen
2
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Rasp de kaas met een fijne rasp.

 

Panko bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren.
  • Schep de panko in een kleine kom en meng met de geraspte kaas en 1/2 tl citroenrasp per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de aglio e olio en de pasta toe aan de hapjespan met de groenten.
  • Voeg 2 el kookvocht per persoon toe, meng goed door en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Garneer met de panko. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.