
Spaghetti met kaaskruimels en aglio e olio
met kastanjechampignons, cherrytomaten en citroen
Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
125 gram
Kastanjechampignons
125 gram
Rode cherrytomaten
25 gram
Aglio e olio
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
50 gram
Spinazie
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 4 - 5 minuten.
- Voeg de spinazie en cherrytomaten toe en bak 2 - 3 minuten verder. Druk de cherrytomaten plat met een spatel.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
- Snijd de citroen in partjes.
- Rasp de kaas met een fijne rasp.

- Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
- Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren.
- Schep de panko in een kleine kom en meng met de geraspte kaas en 1/2 tl citroenrasp per persoon.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Voeg de aglio e olio en de pasta toe aan de hapjespan met de groenten.
- Voeg 2 el kookvocht per persoon toe, meng goed door en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Garneer met de panko. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.