topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

met een frisse salade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

4.95 gram

Verse basilicum en rozemarijn

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

40 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)917 kcal
Energie (kJ)3837 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17 g
Vezels6.1 g
Eiwitten48 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom

Instructies

Koken
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10-12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn.

Gehakt bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.Voeg het rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten.

4

Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht dus meer dan 400 gram groente!

Salade maken
5

Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten en meng met de salade.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum en de geraspte Italiaanse kaas. Serveer met de salade.