HelloFresh
topBanner
Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

Italiaanse zomer
Lees meer

.

Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 blik

Ansjovis

(BevatVis)

30 g

Olijven & kappertjes

390 g

Tomatenblokjes

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode puntpaprika

125 g

Rode cherrytomaten

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Chilivlokken

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, meng goed door en laat 5 minuten, afgedekt, sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.

5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig, voeg dan enkele chilivlokken toe en meng goed door. Meng de spaghetti door de saus.

6

Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.