topBanner
Spaghetti aglio olio

Spaghetti aglio olio

Met belegen kaas en trostomaat

Lees meer

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk is het een eenvoudig pastavoorgerecht met enkel knoflook, olijfolie en peterselie. Jij maakt er deze week een volwaardig hoofdgerecht van door er ovengroenten, smaakvolle belegen kaas en knapperige pompoenpitten aan toe te voegen.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

6 leaves

Vers basilicum

2 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2811.648 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm en de trostomaat in dunne plakken. Leg de courgette en de tomaat in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en een ½ deel van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en hussel door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

5

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de basilicum klein.

6

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de geraspte belegen kaas toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de groenten uit de oven toe aan het spaghettimengsel. Voeg hier vervolgens de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum aan toe.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige basilicum, overige geraspte belegen kaas en pompoenpitten.