
Snelle pasta met Mexicaanse twist
met gehakt, wortel en zure room
In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
70 gram
Mais in blik
1 stuk(s)
Wortel
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.

- Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de wortel en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

- Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan (zie Tip).
- Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de geraspte kaas achterwege of gebruik de helft. De overige geraspte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

- Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.
- Garneer met de overige kaas.