HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Pasta Met Mexicaanse Twist
topBanner
Snelle pasta met Mexicaanse twist

Snelle pasta met Mexicaanse twist

met gehakt, wortel en zure room

Lees meer

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:Extra groenteLekker snelFamilie
Allergenen :TarweGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevattenSoja, Gluten, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Penne

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

200 gram

Passata

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

140 gram

Mais in blik

2 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3617 kJ
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten89.1 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten40.1 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de wortel en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de geraspte kaas achterwege of gebruik de helft. De overige geraspte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop.
  • Garneer met de overige kaas.