HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Kipcurry Met Bloemkoolrijst
topBanner
Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

met naanbrood en verse koriander

Lees meer

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 keer 100 g meer groente binnen!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

85 gram

Witte langgraanrijst

240 gram

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

1 zakje(s)

Rode currykruiden

180 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Biologische limoen

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3537 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout. Snijd de koriander grof en de limoen in partjes.

4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander. Serveer met het naanbrood en de limoenpartjes.