Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

met verse kruiden, limoen en feta

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei is perfect om jouw dag mee starten!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Rogge
•Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Limoen

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3817 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten75.1 g
waarvan suikers6 g
Vezels11.3 g
Eiwitten32.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Steelpan met deksel
•Bord
•Schuimspaan
•Garde
•Grote pan
•Keukenpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besmeer de snijkanten met de olijfolie. Leg de baguette op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kom het vruchtvlees fijn. Pers de helft van limoen erbovenuit.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

4
  • Verdeel de toast over de borden.
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf de toast in met een beetje knoflook (zie Tip).
  • Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Snijd de bladpeterselie en koriander fijn
  • Verkruimel de feta. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.

Tip: Geen liefhebber van rauwe knoflook? Laat de knoflook dan achterwege.