LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door sperziebonen. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor niet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Sperziebonen
70 gram
Orzo
7.5 gram
Rozijnen
10 gram
Walnootstukjes
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte pecorino DOP
naar smaak
Peper en zout
250 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de sperziebonen en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de sperziebonen toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Je hebt niet alle orzo nodig in dit gerecht. Wat je overhoudt kun je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een lunchsalade.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de sperziebonen, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 g groente bevat en meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid?