Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

met sperziebonen en pecorino

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door sperziebonen. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

70 gram

Orzo

7.5 gram

Rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2646 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.8 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de sperziebonen en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Sperziebonen snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Koken
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de sperziebonen toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je hebt niet alle orzo nodig in dit gerecht. Wat je overhoudt kun je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een lunchsalade.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de sperziebonen, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 g groente bevat en meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid?