HelloFresh
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

met sperziebonen en pecorino

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door sperziebonen.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Family
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

140 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

15 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

200 g

Italiaans gekruid kipgehakt

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 g

Haricots verts

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de sperziebonen en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de sperziebonen toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

5

Voeg de sperziebonen, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.