Skip to main content
Scones met zelfgemaakte clotted cream
Scones met zelfgemaakte clotted cream

Scones met zelfgemaakte clotted cream

+/- 10 stuks | met aardbeienjam

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week zelf scones en serveer ze met bosbessenjam en onze eigen versie van clotted cream: een heerlijk frisse room gemaakt van mascarpone, opgeklopte slagroom en een vleugje citroen.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Spelt
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

260 gram

Speltbloem

(Bevat: Spelt Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

150 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

60 gram

Aardbeienjam

(Kan bevatten: Pinda's, Hazelnoten)

Zelf toevoegen

70 gram

[Plantaardige] roomboter

55 gram

Suiker

1 tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6558 kJ
Energie (kcal)1567 kcal
Vetten70.9 g
waarvan verzadigd47.8 g
Koolhydraten165.3 g
waarvan suikers70 g
Vezels6.5 g
Eiwitten20.6 g
Zout4.4 g
Potassium89.1 mg
Calcium1 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Kom
Handmixer

Instructies

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, zout en 40 gram suiker.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk en rozijnen toe en kneed tot een gelijkmatig deeg.
Scones maken
2
  • Maak, met ongeveer 2 el deeg per stuk, balletjes van het deeg.
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom. Meng de aardbeienjam met het citroensap en meng goed. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Serveren
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 15 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom. Voeg de mascarpone en de geraspte citroenschil toe en meng nog een keer. Bewaar in de koelkast tot serveren.
  • Laat de scones goed afkoelen. Serveer ze daarna op een schaal met de clotted cream en de aardbeienjam.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders