HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Van Spinazie En Bataat Met Hazelnoot Dukkah En Feta
topBanner
Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta

Salade van spinazie en bataat met hazelnoot-dukkah en feta

Lees meer

Dukkah is een Egyptische kruidenmix, waarvan de basis uit noten en kruiden bestaat. Je gebruikt voor deze dukkah hazelnoten. Deze zijn rijk aan vitamine B, C, E en K. De hazelnoot staat dan ook in de top vijf van gezondste noten, naast onder meer walnoten.

Labels:Veggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Knoflookteen

6 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

2 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

3 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Spinazie

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3068 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels11 g
Eiwitten16 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de bataat met de olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflook er in zijn geheel, ongepeld, tussen en bak de bataat 15 – 20 minuten in de oven. Haal de knoflookteen er na 15 minuten uit.

3

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Hak de tijmblaadjes, peterselie en hazelnoten heel fijn. Pel de knoflookteen, die je uit de oven hebt gehaald, en snijd of pers fijn. Meng voor de dukkah de kruiden, hazelnoten en knoflook met de extra vierge olijfolie, mosterd, peper en zout in een kom.

4

Snijd vervolgens de tomaat in parten en de spinazie grof. Meng in een saladekom de spinazie met de tomaat en gebakken bataat. Verkruimel hierover de feta.

5

Verdeel de spinazie-bataatsalade over de borden. Garneer met de hazelnoot-dukkah en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.