topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met misozalm

Salade met misozalm

met sesamolie, gele wortel en pinda's

Met de recept tover je 280 gram groenten per portie op je bord!

Labels:
Pescotarisch
•Keto
•Lactose-arm
•Koolhydraatarm
Allergenen :
Vis
•Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3323 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten65.7 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten15.3 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels6.7 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

•Box Grater
•Saladekom
•Kleine kom
•Rasp
•Koekenpan
•Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom de ui met de wittewijnazijn en een scheut heet water (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Voeg de gesneden komkommer toe aan een saladekom.
  • Rasp de wortel met een rasp. Snijd de sla fijn en voeg ook toe aan de saladekom.
  • Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan mee met de zalm. 

Vis bakken
2
  • Rasp de knoflook fijn en voeg de helft toe aan de saladekom.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de helft van de miso (Let op, dit ingrediënt is zout! Gebruik naar smaak).
  • Bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai de zalm om en bak 2 minuten met de overige knoflook op de andere kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Heb je liever zalm die iets meer doorbakken is? Verleng de baktijd met 2 - 3 minuten.

Misosaus maken
3
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, sesamolie, sojasaus en de overige miso. Voeg toe aan de saladekom en meng goed.
  • Hak de pinda's grof. 
Serve
4
  • Serveer de salade op diepe borden.
  • Leg de misozalm erop en garneer met het sesamzaad. 
  • Garneer met de pinda's en ingelegde ui.