topBanner
Rumpsteak op meerzadenbaguette

Rumpsteak op meerzadenbaguette

Met gemengde knoflookpaddenstoelen en pompoenpitten

Premium
Lees meer

Vandaag serveer je naast een heerlijk malse rumpsteak nóg een bijzonder product. De koningsoesterzam is namelijk niet zomaar een paddenstoel. Deze zwam, ook wel bekend als eryngii, heeft een stevige, bijna vleesachtige structuur en is een heerlijke topping op de baguette.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

240 gram

Rumpsteak

2 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad)

10 gram

Pompoenpitten

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Koningsoesterzwam

6 bosje(s)

Verse krulpeterselie

350 gram

Gemengde paddenstoelen

40 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3736 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels13 g
Eiwitten48 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak de meerzadenbaguette in 6 – 8 minuten goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de koningsoesterzwam in de lengte in plakken. Snijd de krulpeterselie fijn.

3

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en de koningsoesterzwam toe en bak 6 – 8 minuten. Blus tijdens de laatste 2 minuten af met zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kom de rucola en veldsla met extra vierge olijfolie en wittewijnazijn.

4

Wrijf de rumpsteak grondig in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur en leg de rumpsteak erin wanneer de roomboter goed heet is. Bak de steak 2 – 3 minuten per kant. Blijf tijdens het bakken de rumpsteak continu bedruipen met het bakvet in de pan. Haal vervolgens uit de pan en laat even rusten voordat je hem aansnijdt bij stap 5. Bewaar het bakvet.

5

Voeg de mosterd en 1/2 el water per persoon bij het overgebleven bakvet, verhit en blijf roeren tot er een gladde jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de meerzadenbaguette open en snijd de rumpsteak, tegen de draad in, in dunne plakken.

6

Beleg de meerzadenbaguette met een klein beetje rucola en veldsla, leg de gesneden rumpsteak erop en schenk de jus uit de pan over het vlees. Leg er een paar paddenstoelen op en dek het broodje af. Leg de overige salade ernaast en schep daar de overige paddenstoelen overheen. Garneer met de krulpeterselie en pompoenpitten.