HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Spaghetti Integrale Met Makreel
topBanner
Romige spaghetti integrale met makreel

Romige spaghetti integrale met makreel

Met tomaat en courgette

Lees meer

Makreel is niet alleen heel erg lekker, deze vette vis boordevol omega-3-vetzuren is ook hartstikke goed voor je! Bovendien kun je er alle kanten mee op. Zo maak je er vandaag een romige pastasaus mee, die bij jong en oud in de smaak valt.

Labels:Inspiratie
Allergenen :VisMelkGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Tomaat

6 leaves

Vers basilicum

4 bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

160 gram

Gerookte makreel

(BevatVis)

¾ blik(ken)

Tomatenpuree

⅗ pak(ken)

Kookroom

(BevatMelk)

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en ris de blaadjes citroentijm van de takjes.

2

Verdeel de gerookte makreelfilet met twee vorken in kleinere stukken.

3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de courgette en de citroentijm toe en bak 5 – 7 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de makreel, tomatenpuree, kookroom en de tomatenblokjes toe en verwarm al roerend 1 – 2 minuten tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Liever een dikkere saus? Laat dan wat langer inkoken.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum.