topBanner
Romige pasta met kipgehaktballetjes

Romige pasta met kipgehaktballetjes

Met postelein en witte courgette

Lees meer

Postelein is een vrij onbekende groente. Zonde, want deze bladgroente is niet alleen heel gezond, maar ook heel lekker. Het is fris, een beetje pittig en licht zuur van smaak. Rauw is het stevig en knapperig. Wanneer je het warm bereidt wordt het zachter van textuur. Postelein is daarnaast makkelijk te combineren met allerlei smaken.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witte courgette

2 bosje(s)

Verse kervel

3 bosje(s)

Verse dragon

150 gram

Postelein

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

180 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3326 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de witte courgette in halve plakken. Ris de blaadjes kervel en dragon van de takjes en hak alleen de blaadjes fijn. Snijd de uiteinden van de postelein en was de postelein eventueel. Scheur of snijd de postelein door de helft.

2

Draai per persoon 6 gehaktballetjes van het kipgehakt. Kneed het gehakt goed en draai balletjes zonder scheuren om breken tijdens het bakken te voorkomen.

3

Kook de rigatoni in de pan met deksel, afgedekt 12 – 14 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgehaktballetjes met de knoflook in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de courgette toe en roerbak nog 4 minuten.

5

Meng de postelein, 1 el crème fraiche per persoon en de wittewijnazijn door de rigatoni. Voeg eventueel 1 el kookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de overige crème fraîche door de kipgehaktballetjes en breng ook op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pasta over de borden en serveer de kipgehaktballetjes in roomsaus erop. Garneer met de verse kruiden en extra vierge olijfolie naar smaak.