Romige orzo met gebakken knolselderij
Romige orzo met gebakken knolselderij

Romige orzo met gebakken knolselderij

met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Celery
•Wheat
•Milk
•Hazelnuts
•Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Celeriac cubes

(Contains Celery)

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

50 g

Chopped ​​onion

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

20 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

20 g

Wild mushroom pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

150 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3782 kJ
Calories904 kcal
Fat52.2 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate74.6 g
Sugar9.9 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein27 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Fryingpan with lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Orzo koken
1
  • Voeg de kookroom, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pan met deksel.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog op laag vuur.
  • Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. 
Knolselderij bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderij en ui, afgedekt, 7 - 9 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Snijd de peterselie fijn.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Hazelnoten roosteren
3
  • Voeg de knoflook toe aan de koekenpan met knolselderij en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de knolselderij gaar en goudbruin is.
  • Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.
Serveren
4
  • Meng de knolselderij, de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo. 
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de hazelnoten en bladpeterselie en serveer.