
Romige orzo met gebakken knolselderij
met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten
Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Knolselderijblokjes
(Bevat Selderij)
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
50 gram
Gesneden ui
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Hazelnoten
(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
150 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Voeg de kookroom, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pan met deksel.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
- Verlaag het vuur en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog op laag vuur.
- Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderij en ui, afgedekt, 7 - 9 minuten.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Hak de hazelnoten grof.
- Snijd de peterselie fijn.
Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

- Voeg de knoflook toe aan de koekenpan met knolselderij en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de knolselderij gaar en goudbruin is.
- Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.

- Meng de knolselderij, de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo.
- Verdeel de orzo over de borden.
- Garneer met de hazelnoten en bladpeterselie en serveer.