Romige fusilli met spinazie en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige fusilli met spinazie en geitenkaas

Romige fusilli met spinazie en geitenkaas

Een Italiaans gerecht met volkoren pasta en walnoten

De geliefde combinatie van geitenkaas met walnoten hebben we deze week in een pasta met spinazie verwerkt. Niet alleen zitten walnoten vol met antioxidanten, maar bevat spinazie veel vitamine K, is venkel rijk aan vitamine C en zitten er veel vezels in volkoren pasta.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Fusilli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 tl

Gedroogde oregano

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)674 kcal
Energie (kJ)2820 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de venkel.
2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voeg de venkel en oregano toe.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel en oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de kookroom en 75 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg tenslotte de helft van de geitenkaas toe en laat al roerende smelten.

5

Voeg de fusilli toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.

Bestrooi het gerecht met de overige walnoten.
6

Verdeel de fusilli over de borden. Verkruimel de walnoten en bestrooi het gerecht met de overige geitenkaas en de walnoten.