Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
1 stuk(s)
Aubergine
150 gram
Pasta
(BevatGlutenbevattende granen)200 gram
Varkenshaaspuntjes
100 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))1 zakje(s)
Gedroogde tijm
50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Bloem
3 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de gedroogde tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg dan de tijm en farfalle toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes verder.
Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de overige kaas.