HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoerbak Met Vegetarische Shoarma In Teriyaki
topBanner
Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

met oosterse groenten en sesamzaad

Lees meer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:VeggieFamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweEiSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Vegetarische shoarma

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Ei, Soja)

400 gram

Oosterse groentemix

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 gram

Basmatirijst

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

4 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2988 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de rijst en per persoon: 250 ml water en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, op laag vuur in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 7 minuten en kruid met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma 4 - 5 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en verhit nog 1 minuut.

3

Voeg de vegetarische shoarma met teriyaki toe aan de hapjespan. Meng goed door elkaar. Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst.

4

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de groenten en vegetarische shoarma Garneer met de sesamzaadjes.