Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
160 gram
Vegetarische shoarma
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Ei, Soja)400 gram
Oosterse groentemix
50 gram
Teriyakisaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)150 gram
Basmatirijst
20 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)4 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de rijst en per persoon: 250 ml water en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, op laag vuur in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 7 minuten en kruid met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma 4 - 5 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en verhit nog 1 minuut.
Voeg de vegetarische shoarma met teriyaki toe aan de hapjespan. Meng goed door elkaar. Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de groenten en vegetarische shoarma Garneer met de sesamzaadjes.