Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

Roerbak met vegetarische shoarma in teriyaki

met Oosterse groenten en sesamzaad

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische döner kebab

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Basmatirijst

10 gram

Sesamzaad

1.32 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)714 kcal
Energie (kJ)2988 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers19 g
Vezels10.4 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte deel van de bosui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de rijst en per persoon: 250 ml water en een snufje zout toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar op laag vuur. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 7 minuten en kruid met peper. Voeg de sojasaus toe en bak al roerend 1 minuut. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma 4 - 5 minuten. Voeg de teriyakisaus toe en verhit nog 1 minuut.

Mengen
3

Voeg de vegetarische shoarma met teriyaki toe aan de hapjespan. Meng goed door elkaar. Meng de helft van de sesamzaadjes door de rijst.

Tip: Hou je van geroosterde sesamzaadjes en heb je de tijd? Rooster deze dan, voor je de vegetarische shoarma gaat aanbakken, in de koekenpan en houd apart.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de groenten en vegetarische shoarma. Garneer met de sesamzaadjes.