Skip to main content
Risotto met geroosterde cherrytomaten
Risotto met geroosterde cherrytomaten

Risotto met geroosterde cherrytomaten

met venkel, witte kaas en amandelen

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½

Tomatenpuree

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3252 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten86.8 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.3 g
Eiwitten21.6 g
Zout3 g
Potassium925 mg
Calcium95.3 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. 
Venkel roosteren
2
  • Voeg de venkel toe aan een grote kom.
  • Voeg de tomatenpuree en de helft van de Afrikaanse kruiden toe.
  • Besprenkel met olijfolie en schep goed om.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in oven. Houd ruimte over voor een ovenschaal.
Risotto bereiden
3
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. 
Tomaten roosteren
4
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
  • Voeg de tomaten toe aan een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn.
  • Besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat het goed bedekt is. Rooster 12 - 15 minuten in de oven.
Risotto afmaken
5
  • Hak de amandelen grof en snijd de peterselie fijn.
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Haal de risotto van het vuur en roer de overige Afrikaanse kruidenmix, de helft van de kaas en de helft van de peterselie erdoorheen.
  • Roer 2/3 van de tomaten erdoor en breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de risotto in diepe borden. Leg de geroosterde venkel en de overige tomaten erbovenop.
  • Garneer met de amandelen, de overige kaas en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders