Risotto met mozzarella en rode peper
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met mozzarella en rode peper

Risotto met mozzarella en rode peper

met tomaat, vers basilicum en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:
Extra groente
Eenpansgerecht
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2708 kJ
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten72.4 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels5.6 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Groenten bereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Snipper de ui. Hak de basilicumblaadjes grof. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of bereid de helft van de bouillon en vul aan met water.

Risottorijst bakken
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 1 minuut.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.

Tip: Vervang eventueel een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Scheur de spinazie klein boven de pan wanneer de risotto bijna gaar is en laat volledig slinken. 

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Smaakmakers toevoegen
5

Haal de pan van het vuur. Roer de helft van het basilicum en 1 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon door de risotto en meng goed. Voeg vervolgens de helft van de grana padano-vlokken en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto. Bestrooi met de overige grana padano-vlokken. Voeg rode peper naar smaak toe. Garneer met het overige basilicum en de balsamicocrème.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.